Vellykket spinningarrangement til fordel for Kræftrådgivningen i Herning

fredag D. 23 juni 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

For noget tid siden fortalte vi historien om Lisa Gjessing og hendes og familiens kamp mod kræften. Denne historie er bare én blandt mange, da der hver tredje dansker statistisk set rammes af kræft.

Lisa historie er en stor inspiration for mange mennesker – og bestemt også for os. Netop derfor besluttede vi os for, at vi ville være med til, at prøve at gøre en forskel for de mange mennesker som hver dag kæmper deres egen kamp.

Vores kaptajn Jacob Østergaard og Jørgen Rasmussen var derfor i sidste uge på besøg hos Kræftrådgivningen i Herning for at overrakke dem en check med det indsamlede beløb fra vores spinningsarrangement, hvor sponsorer og samarbejdspartnere hoppe i cykeltøjet for at samle penge ind.

Vibeke Pedersen fra kræftrådgivningen i Herning, en lokalforening i Kræftens Bekæmpelse, fortæller hvilken betydningen donationer har for deres daglige arbejde i Herning området:

”Når vi modtager donationer, giver det os mulighed for at tilbyde aktiviteter, udover de standard tilbud som vi har i rådgivningen. Vi får mulighed for at tilgodese ønsker fra brugerne ift. tilbud og aktiviteter, som vi ellers ikke har økonomi til at tilbyde.”

Vibeke fortæller videre at donationen konkret skal bruges på en række foredrag om kræft, der skal være med til at give pårørende og kræftpatienter viden om kræft og behandlingsforløb gennem eksperter på området. Med andre ord skal det give svar på alle de spørgsmål der hos mange, der på den ene eller anden måde har haft kræften inde på livet, fylder i hverdagen. 

Foruden dette tiltag har kræftrådgivningen i Herning i samarbejde AOF og Herning Kommune iværksat et forløb med fokus på fysiskaktivitet for at styrke livskvaliteten for patienter og skabe et rum hvor man kan mødes med andre i samme situation som donationen ligeledes skal bidrage til. Et andet men meget vigtig projekt for foreningen er at skabe synlighed af rådgiverne i Kræftens Bekæmpelse:

”Alt for få kræftramte og pårørende ved, at Kræftens Bekæmpelse har kræftrådgivninger, hvor man kan få hjælp og rådgivning til at tackle bekymringer, angst, økonomiske og sociale spørgsmål ifm. en kræftsygdom. Vi tilbyder også at hjælpe, hvis man gerne vil møde andre i samme situation.” Fortæller Vibeke Pedersen. 

Vi er glade og taknemmelige for at så mange valgte at støtte op om arrangementer, så vi kunne give et bidrag til det store og vigtige stykke arbejde som kræftrådgivningen i Herning udfører hver dag.