Stort nederlag til ligaens tophold

torsdag D. 23 februar 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Aalborgenserne havde inden dagens opgør kun tabt to gange på hjemmebane i denne sæson og den statistik havde de ikke i sinde at lave om på i aftenens opgør. Vi måtte derfor rejse tilbage til Herning med et 34-19 nederlag i baggagen.

I aftenens udekamp skulle vi forsøge at komme tilbage på sporet i 888ligaen, men ligaens tophold Aalborg Håndbold viste sig at være en for stor mundfuld i en flot besøgt Jutlander Bank Arena. Begge hold startede kampen godt, men efter 15 minutters spil trak vi lidt fra hjemmeholdet og lagde vi os i front med 8-6. Vi havde dog svært ved at få styr på en veloplagt Sander Sagosen, som det første kvarter af kampen scorede 4 ud af hjemmeholdets 6 mål.

Efter 18 minutters spil blev der debut til vores nye venstre back Lars Jakobsen, der kom til klubben i vinterpausen, men som desværre har døjet med en skade siden sin ankomst. Lars kvitterede hurtigt med en scoring til stillingen 10-9.

En stribe af udvisninger og brændte chancer gjorde at Aalborg fik vendt kampen til deres fordel og lagde sig i spidsen med 14-12 med 5 minutter til pausen. Den føring udbyggede hjemmeholdet kun frem mod pausefløjtet, og vi måtte derfor gå til pausen bagud med 3 mål, efter en ellers velspillet første halvleg.

Vi startede anden halvleg skidt og Aalborg bragte sig hurtigt foran med 7 mål til stillingen 20-13. Det fik Morten Secher til at tage en timeout efter bare 3 minutter og 20 sekunders spil. Det hjalp desværre ikke det store på spillet på banen, og Aalborg udbyggede føringen til 24-13 inden vi fik scoret det første mål i anden halvleg efter næsten 10 minutters spil.

Hjemmeholdet kørte os over i anden halvleg hvor stort set ingen ting fungerede, og hvor vi kun formåede at score 6 mål. Vi tabte isoleret set halvlegen med hele 18-6 og måtte samlet set se os slået med 34-19.  

Aftenens eneste lyspunkt blev at se Lars Jakobsen komme i aktion, han udtaler efter kampen om sin debut:

”Det var dejligt at komme i gang og lige få lidt minutter på banen, det har jeg glædet mig til. Jeg kunne så godt have set et andet senarie end det dét endte med i dag, men det var dejligt at komme ind og rører banen igen. Så det var det positive i dag.”

Lars er ærgerlig over dagens indsats, og han mener at der specielt er én ting, som holdet skal hjem og arbejde med:

”Vi har perioder hvor der, og det har vi haft de sidste par kampe, ligesom ikke er nogen bundprop i. Vi taber 8-0 eller sådan noget i vores dårlige perioder, og så er kampen næsten slut. Så vi skal have kigget på hvordan vi kan minimere de dårlige perioder, for vi spiller egentlig langt hen af vejen en fin første halvleg, men taber kampen på 5 minutter. Så det skal vi hjem og have kigget på.”

Vi må hurtigt op på hesten igen, for på tirsdag venter der allerede en vigtig kamp igen når Mors-Thy Håndbold kommer på besøg.

 

Målscorere HCM:           

Espen Lie Hansen 4

Eivind Tangen 3

Jørgen ”Jønne” Rasmussen 3

Morten Slundt 2

Rasmus Carlsen 2

Lars Jakobsen 2

Jacob Østergaard 1

Casper Sas 1

Oliver Bondrop 1

 

Udvisninger HCM:

Jacob Østergaard 2

Espen Lie Hansen 2

Eivind Tangen 1

Dennis Kirkegaard 1

 

Redningsprocent HCM:

Tim Winkler 24% (6/25)

Lars Eggen Rismark 35% (5/14)

 

Målscorere Aalborg Håndbold:

Patrick Wiesmach 7

Sander Sagosen 4

Janus Smaráson 4

Christian Jensen 4

Stefan Sigurmannsson 3

Simon Hald 3

Buster Juul 3

Martin Larsen 2

Arnor Atlason 1

Magnus Saugstrup 1

Chris Jørgensen 1

 

Udvisninger Aalborg Håndbold:

Sander Sagosen 1

Buster Juul 1

René Antonsen 1

 

Redningsprocent Aalborg Håndbold:

Mikael Aggefors 45% (16/35)

 

Tilskuere i Jutlander Bank Arena 3790