Sejr i sæsonpræmieren

fredag D. 1 september 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Sæsonens første hjemmekamp i 888ligaen blev en tæt og meget intens affære, hvor vi i sidste sekund trak det længste strå og hev en 27-26 sejr hjem. 

Begge hold starter kampen med fuld fart og efter 5 minutters spil er stillingen 2-3 til gæsternes favør, inden Jonas Samuelsson på straffekast sikkert gør stillingen helt lige igen. Holdene følges fortsat ad indtil små 20 minutters inde i kampen, hvor Casper Sas bringer os i front med to mål til stillingen 9-7. Det tvinger udeholdet til efter godt 22 minutters spil at tage timeout for at få ro på tingene.

Som halvlegen skrider frem får vi bedre fat i forsvaret og Anders Petersen begynder at tage fra i målet. Vi kan derfor gå til pause foran med ét enkelt mål 13-12. 

Anden halvleg starter uskarpt, hvilket gæsterne udnytter til at bringe sig i front med 15-14. Vi får dog hurtigt indstillet sigtekornet igen, og efter 40 minutters spil er vi igen i front med en enkelt. Kampen bølger frem og tilbage og holdene skiftes til at have overtaget. Man sidder derfor med fornemmelsen af, at det er de små marginaler, som kommer til at afgøre kampen, hvilket også viser sig at være tilfældet.  

Med godt 10 minutter tilbage af kampen bringer gæsterne sig i front med 4 mål, men en vigtig redning i målet af Lars Eggen Rismark sætter en kontra i gang og vi holder dermed Ribe i snor. Efter at have være nede med 4 mål bringer vi os tilbage i kampen med et fantastisk comeback til stillingen 25-25 med 4 minutter igen.

Med ét enkelt minut tilbage er stillingen stadig helt lige med bolden på gæsternes hænder, men en teknisk fejl gør, at vi får chancen for at afgøre tingene. Det udnytter Morten Slundt og sætter køligt bolden i mål til slutresultatet 27-26 til stor jubel for hjemmepublikummet. 

Rasmus Carlsen blev af publikum kåret som kampens spiller efter en flot præstation. Han udtaler sig om kampen: 

"Jeg synes de 5 minutter hvor vi går fra at være bagud med 4 mål til at være foran med én siger alt om, hvilket hold vi er i år. Vi har moralen til at stå imod modgang og jeg glæder mig til at se, hvad vi kan præstere i år."

 

Målscorere HCM:           

Esben Lie Hansen 7

Casper Sas 4

Rasmus Carlsen 4

Besard Hakaj 3

Eivind Tangen 3

Morten Slundt 3

Jonas Samuelsson 2

Dennis Kirkegaard 1

 

Udvisninger HCM:

Jacob Østergaard 1

Besard Hakaj 1

 

Målscorere Ribe-Esbjerg:           

Lukas Karlsson 5

Morten Nyberg 4

Rasmus Nielsen 3

Yehia Mohamed Elderea 3

Jacob Holm 3

Phillip Holm 3

Rasmus Boysen

Søren Sørensen Tau 2

Miha Zvizej 2

Pelle Guldager Schilling 1

 

Udvisninger Ribe-Esbjerg:

Phillip Holm 1

Miha Zvizej 1

 

Tilskuere i Den Runde Hal 681