Portræt af Casper Ebbesen

onsdag D. 27 september 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Den sidste mand i rækken af nye spillere som vi endnu ikke har portrætteret er en af holdets yngste - nærmere bestemt vores venstre fløj Casper Ebbesen.

Casper blev forud for denne sæson rykket op fra 2. Division til ligaholdet. Det unge talent kommer, som vi også tidligere har nævnt, fra vores samarbejdsklub Herning FH og har altså i denne sæson formået at tage springet op på den store scene:

”Jeg begyndte at spille håndbold som U10 tror jeg i Herning FH, og det har egentlig altid været seriøst for vi havde et rigtig godt ungdomshold og var til jyskmesterskab og sådan nogle ting. Men det er et stort skridt at gå fra 2. division til liga bold - nu er det pludselig rigtig seriøst.”

Når tiden ikke bliver brugt på håndbold arbejder Casper som lærervikar i hvert fald et års tid endnu, da det er planen at Casper skal starte på jurastudiet i Aarhus næste år. Der bliver dog også tid til en tur på golfbanen, som åbenbart er stedet at være for spillertruppen når de ikke er på håndboldbanen:

”Jeg ville gerne have et golfkort, da jeg bor 500 meter fra Herning Golf klub og kan godt finde på at gå derover og slå nogle bolde. Golf er en meget seriøs ting i truppen.”

Da jeg beder Casper fortælle lidt om hvad der kendetegner ham som håndboldspiller, er han slet ikke i tvivl om, hvad han skal svare:

”Jeg er en meget atypisk fløjspiller, fordi jeg er så høj. Det er også noget af det der gør, at jeg kan skyde ude bagfra i fx et fløjkryds. Jeg er 202 centimeter høj og det har jeg ikke hørt om andre fløjspillere der er. De andre joker lidt med, at hvis jeg vejede 20 kg mere så ville jeg være en uhyggelig bagspiller.”

Den største oplevelse i det unge talents håndboldliv fik han for bare et par uger siden:

”Det var stort at komme med på ligaholdet, men kampen mod Mors-Thy Håndbold hvor jeg fik debut, det var en meget stor oplevelse for mig. Det er noget man har gået og drømt om.”

Lige som mange af de andre på holdet har Casper det med at gentage ritualerne når tingene er gået godt på banen, men han har også en anden ting, som er en fast del af rutinen inden kamp:

”Hvis jeg har gjort noget inden kamp, hvor det er gået godt så prøver jeg at gentage det til næste kamp. Derudover skal jeg have minimum 8 timers søvn op til en kampdag - og så er det lidt mærkeligt, men jeg går altid i bad inden kamp, hvor jeg har en playliste jeg skal høre. Det er god gammel dansk musik som Kim Larsen – klassikere man kan synge med på.”

Et emne som det ikke er til at komme udenom er rollen som holdets yngste mand. En rolle Casper trods alt deler med Oliver når det kommer til sure tjanser:

”Der er nogle tjanser når man er en af holdets yngste. Når holdleder Karsten ikke er der, er det mig og Oliver der rydder op. Det er også yngstemanden der skal stå på mål til opvarmningen, hvor vi spiller fodbold – og en målmand det bliver jeg aldrig.” Fortæller Casper grinende og fortsætter:  

”Jeg har ingen boldkontrol når det hedder fodbold, så det er ikke min stærke side hverken i målet eller på anden vis.”

Vi er glade for at Casper til gengæld er god til håndbold og glæder os til at se ham i aktion igen, når vi på onsdag skal en tur til det Nordjyske og besøg Aalborg Håndbold.