Optakt: Vi skal på besøg i Porto

fredag D. 24 marts 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Det er igen blevet tid til EHF Cup og dermed en udebanetur til Portugal, hvor vi skal op imod FC Porto. Vi har fortsat mulighed for videre avancement fra gruppe B, men det kræver point i lørdagens svære udekamp.  

Nederlaget til TM Tønder skal hurtigt glemmes og al fokus rettes mod den næste vigtige opgave. Derfor rejste truppen allerede torsdag aften umiddelbart efter kampen mod Portugal, for at gøre sig klar til det vigtige møde i EHF Cuppens gruppe B mod FC Porto.

I vores første opgør mod portugiserne spille vi en brandkamp og vandt med cifrene 29-26 hjemme i Herning, og tildelte dermed Porto sæsonens første nederlag. Den flotte præstation skal vi forsøge at gentage på ny, når vi på lørdag går på banen i Dragao Caixa i Porto.

De fleste kender nok bedst FC Porto som en fodboldklub, men klubben er meget mere end bare det. FC Porto har ligeledes et basketball hold i den bedste række i Portugal, et cykelhold, Roller hockey og svømning for bare at nævne nogle af de mange sportsgrene hvor klubben er repræsenteret. Derudover har de selvfølgelig et håndboldhold, som de seneste mange år har været et af de dominerende hold i ligaen.

FC Porto ligger suverænt på 1. pladsen i den portugisiske liga, hvor de ligeledes vandt sidste sæsons grundspil, men måtte nøjes med en 3. plads i det efterfølgende slutspil. Det er derfor et sejrsvant portugisisk mandskab vi skal på besøg hos, som i øvrigt kun har tabt på hjemmebane til Göppingen i EHF Cuppen i denne sæson.

Det er muligt at følge med hjemme i stuerne på ehftv.com, hvor kampen bliver vist fra kl. 18.00. Der vil ligeledes være et referat tilgængeligt her på siden umiddelbart efter kampen.