Optakt: Tre ugers ventetid er forbi

tirsdag D. 8 november 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

På torsdag den 10. november er ventetiden forbi, når Den Runde Hal igen danner ramme om et opgør i 888ligaen efter næsten tre ugers pause fra ligahåndbold i Herning. Det bliver ovenikøbet i form af et lokalbrag mod Skjern Håndbold.

Det repræsenterer også en kærkommen mulighed for revanche, da det på torsdag er præcis to måneder siden, at Skjern slog os ud i 1/8 finalen af Santander Cup. Dengang kunne Skjern forlade Herning med en sejr på 27-23.

Vores anfører, Jacob Østergaard, der tidligere har spillet otte år i Skjern, peger her på, hvad vi skal gøre anderledes på torsdag for at få revanche:

”Vi skal være skarpere i begge ender kampen igennem. I pokalkampen havde vi en periode på 10 minutter, hvor vi slap grebet om kampen, og de skabte et stort forspring. De lukrerer, hvis vi går ned i tempo, og vi skal derfor sørge for at være der i alle 60 minutter.”

Østergaard er en af de bærende kræfter i forsvaret. Da vi mødte Skjern tidligere på året, var det kun vores anden kamp i sæsonen, og mange ting skulle fortsat spilles sammen. Vores hårdføre anfører mener også, at forsvaret alt andet lige er bedre rustet til at stå overfor Skjern denne gang.

”Vi har i hvert fald haft flere minutter sammen, og det er naturligvis et plus. Men det kan være lidt svært at sige, for der har ikke været et tydeligt mønster i udviklingen. Det er lidt forskelligt fra kamp til kamp – nogle gange står vi rigtig godt, og andre gange suser de lige ind.”

Alt i alt så mener Østergaard også, at vi står stærkere denne gang, og han forventer en tæt kamp.

”Holdet er blevet spillet godt sammen, siden vi sidst mødte Skjern, og jeg synes, det ser fornuftigt ud. Skjern har nok en lille favoritværdighed. Men vi spiller på vores hjemmebane, hvor der forhåbentligt er godt med tilskuere, hvilket kan være med til at gøre det til en 50-50 kamp.”

Jacob spillede i Skjern, inden han kom hertil for mere end tre år siden. Han har derfor stået overfor sin gamle klub før, men det har alligevel en særlig betydning for ham.

”Det er altid noget særligt, og det er altid sjovt at spille mod sin gamle klub og gamle holdkammerater, som der stadig er et par stykker tilbage af. Det er altid en fornøjelse, og det giver lidt ekstra kolorit til kampen. Jeg kender alle omkring holdet, så det er lidt mere specielt.”

I de hidtil syv indbyrdes opgør har vi vundet en enkelt, og her skal vi mere end to år tilbage, hvor vi slog Skjern 31-27 på hjemmebane i Den Runde Hal. Med en sådan gentagelse på torsdag kan vi gå forbi Skjern i tabellen, hvor de i øjeblikket indtager tredjepladsen, mens vi er placeret et point efter på en femteplads.

Vi håber igen på mange mennesker i hallen, som kan levere en fantastisk kulisse og forhåbentligt være medvirkende til at få favoritværdigheden over på vores side. Der er kampstart klokken 20.30, og der er fortsat ledige pladser til opgøret. Du kan sikre dig billetter til kampen lige her.