Optakt: Svær kamp i Spanien

fredag D. 17 februar 2017 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Søndag aften venter et svært opgør i Spanien, når vi kl. 19.00 gæster Fraikin BM. Granollers i vores anden kamp i EHF Cuppens Gruppe B.

Granollers mødte i deres første kamp de forsvarende mestre, Frisch Auf Göppingen, på udebane, og her tabte de snævert 29-28. Vi fik derimod en optimal start, da vi på hjemmebane slog FC Porto med 29-26. Det giver nogle muligheder fremadrettet i gruppen, men Kasper ”Gutte” Gudnitz er usikker på, hvordan vores chancer præcis er for at gå videre.

”Jeg tror, det er svært at sige, og jeg kender ikke de andre hold så godt. Det er vigtigt, vi vinder kampene på hjemmebane. Det tror jeg, vi har en god mulighed for, hvis der kommer ligeså mange i hallen, og der bliver skabt en ligeså god stemning, som der gjorde til den sidste kamp. Hvis vi så oveni det kan tage en enkelt kamp på udebane, så kunne det være muligt at gå videre.”

Det er Guttes første gang i EHF Cuppen, og han synes det er virkelig fedt at være med, og han ser det også som et stort plus for holdet.

”Jeg synes, det er fedt. Vi er også stadig et nyt hold, og jo flere kampe desto bedre bliver vi spillet sammen. Ligeså meget som det er ekstra kampe, så er det også et skridt videre for os som hold. Vi bliver bedre af det, og når vi nærmer os et forhåbentligt slutspil, så er det kanon for holdet at have været med. Det er jo selvfølgelig også stort for klubben at være med for første gang.”

Gutte har ikke tidligere mødt et spansk hold eller spillet i Spanien. Han ser meget frem til at prøve det, og han har da også en forestilling om, hvordan det er at spille mod et spansk hold.

”Det bliver sjovt og en oplevelse uden tvivl. Uden at jeg kender så meget til dem, så forestiller jeg mig noget hurtigt og individuelt spil med en lidt offensiv indstilling til forsvaret. Det bliver nok noget anderledes spil, end det vi er vant til, og jeg glæder mig utroligt meget.”

Dennis Kirkegaard var sidste sæson oppe mod Granollers sammen med BSV i kvartfinalen af EHF Cuppen. Her mødte Dennis og BSV se sig slået på reglen om udebanemål efter at hjemmeholdene i begge omgange havde vundet med 6 mål på hjemmebane. Med sejren gik Granollers videre til EHF Cuppens Final4, hvor spanierne sidste sæson endte som 3er.

I denne sæson har søndagens modstander også præsteret godt. De ligger nummer 4 i den stærkt besatte spanske liga, og de slog det suveræne ukrainske førerhold, Zaporozhye, på vej til årets gruppespil. Kasper forventer da også en svær kamp søndag aften.

”De tabte kun med én på udebane mod Göppingen, så jeg forventer helt sikkert en svær kamp, hvor vi får modstand til det absolut yderste. Vi skal forsøge at tage dem, lidt ligesom vi gjorde mod Porto, hvor vi heller ikke var de største favoritter.”

Gudnitz har været brandvarm efter nytårspausen, og han er vores topscorer i 2017 med 19 mål i de første tre betydende kampe. Han skal sammen med resten af holdet bygge videre på den gode start i Gruppe B søndag aften kl. 19.00. Kampen bliver vist direkte på TV3 Sport 2.