Optakt: Næste sejr skal hentes i Randers

mandag D. 12 december 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

En december måned tætpakket med kampe fortsætter, og allerede på onsdag den 14. december er næste kamp i kalenderen. Her drager vi en tur øst på, hvor et møde med oprykkerne fra Randers HH venter.

Efter to vigtige hjemmesejre i streg skal vi nu en tur i bussen, inden slaget om de næste to point skal kæmpes. Det bliver på onsdag i et møde med Randers HH kl. 19.30, hvor vi forhåbentlig skal hente yderligere to point til toppen af tabellen.

Vi ligger i øjeblikket på en delt 4. plads lige bag de absolutte førerhold, mens vi efter de seneste to sejre har skabt et lille hul ned til forfølgerne. Onsdagens modstander er i øjeblikket at finde på 888ligaens sidsteplads med 4 point efter 14 kampe.

Deres 4 point er alle hentet på hjemmebane, og den seneste sejr kom i deres sidste hjemmekamp, hvor randrusianerne sendte SønderjyskE hjem med en 31-21 lussing. Rasmus Carlsen mener da også, at vi skal have respekt for onsdagens modstander.

”Randers har haft et par gode kampe på det sidste. De vandt hjemme med 10 over SønderjyskE og tabte kun med et par stykker ude mod BSV. Så det er et andet hold end dem, vi mødte tidligere på sæsonen. De har mistet deres playmaker, men det virker egentlig til, at de blot er blevet bedre som kollektiv.”

Vores stærke playmaker går mere i dybden med, hvad vi skal have fokus på for at hente de to point.

”Det bliver en kamp, hvor vi skal være der 100 %, for ellers kunne det godt gå hen at blive ligesom i Tønder. Randers begynder at tro på, at de kan slå hold fra den bedre halvdel. Men mest af alt, så handler det om, at vi skal have fokus på os selv – spiller vi op til vores bedste, så vinder vi også.”

Kampen bliver ligeledes et møde med Randers HHs målmand, Rasmus Bech, som Carlsen tidligere har spillet sammen med tre år i Halden, Norge, såvel som en kortere periode i Aalborg. Og han ser frem til at stå overfor sin gamle holdkammerat.

”Han er stadig en af mine rigtig gode venner, så det bliver helt sikkert specielt at stå overfor ham. Spillemæssigt er det dog ikke noget, jeg tænker på. Vi har trænet sammen i tre år, og vi kender derfor hinanden godt – men gode skud skal nok gå ind uanset hvad. Jeg vil selvfølgelig gerne gøre det godt, ligesom jeg vil i alle andre kampe. Men det vil da være rart, hvis jeg har overtaget efter kampen og ikke omvendt.”

Det er Carlsens første sæson tilbage i dansk håndbold efter at have tilbragt tre år i det norske. Han er glad for at være tilbage i Danmark, hvor niveauet er højere.

”Det har været en stor omvæltning. Man mærker tydeligt forskellen, og det skal man lige vænne sig til. Man kan ikke gøre tingene halvt her i Danmark. Det kan man selvfølgelig heller ikke i Norge, men det er bare anderledes i Danmark. Niveauet er bare lige et hak eller to højere.”

Med en sejr kan vi, alt efter hvordan de øvrige resultater flasker sig, spille os op på 888ligaens 3. plads. Under alle omstændigheder er det en yderst vigtig kamp, da vi med en sejr kan ligge yderligere afstand til forfølgerne og for alvor bide os fast helt deroppe, hvor det er rigtigt sjovt.

Der er kampstart kl. 19.30 i Arena Randers, og du kan følge med på vores sociale medier, Tophaandbolds app eller på tophaandbold.dk/livescore, hvor du kan følge kampen spil for spil.