Optakt: 4-points-kamp i Den Runde Hal

fredag D. 9 december 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

På søndag den 11. december kl. 17.00 venter der et særdeles vigtigt opgør i Den Runde Hal, når vi får besøg af Ribe-Esbjerg HH, der ligger lige under os i tabellen, i 888ligaen.

Vi skal her forsøge at bygge videre på det momentum, vi fik fra vores fantastiske sejr over GOG i midt-ugen. Det bliver dog ikke nogen nem opgave mod Ribe-Esbjerg, der indtager 888ligaens 6. plads to point efter os i tabellen. Stillingen taler sit tydelige sprog, og den viser, at det bliver en meget betydende kamp. Tim Winkler uddyber om dette:

”Kampen får absolut en ekstra betydning. Vinder vi den, er vi fire point foran dem. Taber vi til gengæld, så er vi helt lige. Man kan godt sige, at det er lidt af en 4-points-kamp.”

Tim har stor respekt for søndagens modstander, men han tror samtidigt, at vi har gode chancer i kampen.

”Jeg synes, vores chancer er gode nok. Men det bliver en sindssyg svær kamp, og Ribe-Esbjerg spiller rigtigt stabilt. Vi skal have gang i vores forsvar. De har nogle spændende spillere og nogle gode skytter. I angrebet skal vi forsøge at få lirket deres betondefensiv op.”

Vi mødte Ribe-Esbjerg i sæsonens første kamp i 888ligaen, og her blev det til en snæver 31-33 sejr i Esbjerg. Ribe-Esbjerg bliver det første hold, som vi skal møde for anden gang i ligaen denne sæson, og søndagens kamp markerer starten på anden halvdel af grundspillet i 888ligaen. Winkler mener overordnet set, at første halvdel har været godkendt, og om forventningerne til resten af sæsonen udtaler han:

”Jeg forventer, vi kan holde det stabile niveau, som vi har gjort indtil nu. Selvfølgelig vil der være en svipser i ny og næ, men overordnet forventer jeg, vi kan holde et niveau, der er godt nok til, at vi kan komme i slutspillet. Hvor langt vi kan nå der er svært at sige, og det kommer an på mange ting. Har vi hele truppen klar, ser jeg meget optimistisk på det. Det ville være fedt, hvis vi kan komme op og ramme 4. pladsen, så vi kan få et point med over i slutspillet. Men det er svært at sige – tiden må vise, om vi kan komme i slutspillet og eventuelt komme i en semifinale.”

Et vigtigt skridt på vejen bliver weekendens kamp, og historisk set har vi et godt tag på Ribe-Esbjerg. Vi har hidtil mødtes fem gange, og her er det kun blevet til et enkelt nederlag, mens vi har vundet de to hidtidige hjemmekampe i det indbyrdes regnskab.

Kampen bliver den første tilbage i Den Runde Hal efter et trekampsophold i Ikast. Det bliver et utroligt vigtigt opgør, der markerer hjemkomsten. Kampen kan få betydning for, om vi kan begynde for alvor at bide os fast i top 4 eller, om vi skal ligge og kæmpe med på grænsen af slutspilspladserne. Billetter til den spændende dyst, der kan betegnes som lidt af en 4-points-kamp, kan købes lige her.