Optakt: Århus Håndbold gæster IBF Arena

mandag D. 21 november 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Drengene er netop kommet hjem efter en veloverstået tur i Rusland. Der er dog ikke meget tid til at slå benene op, da vi allerede på onsdag skal i kamp i 888ligaen, når Århus Håndbold gæster IBF Arena i Ikast.

Det er første kamp for vores vedkommende i 888ligaen i knap to uger, og det bliver en utrolig vigtig kamp for os. Vi skal bygge videre på vores fine start i ligaen, hvor vi i øjeblikket er placeret på en 4. plads.

Kampen bliver spillet blot tre døgn efter, at holdet er hjemvendt efter en knap 24 timers rejse fra Astrakhan i Rusland. Morten Slundt mener, det er svært at sige, hvilken betydning det får.

”Det er altid et godt spørgsmål hvor meget, det betyder. Det er ikke rigtigt til at sige før dagen, men i sidste ende håber jeg ikke, det betyder noget.”

Slundt har stor erfaring fra europæisk håndbold, og han har prøvet at spille få dage efter lange rejser mange gange før. Han er sikker på, at hans erfaring kan hjælpe ham.

”Det kræver noget tilvænning, og det kan give udfordringer for dem, som ikke har prøvet det før. Man skal finde ind i en fin rytme og rutine og måske lade være at træne helt igennem, så man i stedet er mere klar til kamp. Det gælder om ikke at bruge al energi til træning og i stedet være så fysisk klar som mulig til kamp. Og ellers kan vi ikke tænke, det er synd for os, og det har været en lang tur. I stedet må vi bare se fremad og fokusere på kampen mod Århus.”

Århus har været skadesplaget på det seneste. Vores alsidige bagspiller fokuserer dog på, at vi skal spille vores eget spil for at vinde kampen.

”Vi skal primært spille vores eget spil – stå godt i forsvaret og ud at løbe med dem. De har haft nogle skader og lidt, og det kan vi forhåbentligt udnytte i anden halvleg, hvor vi skal udnytte, at vi har et bredere hold.”

Slundt forventer ikke, det bliver en speciel køn kamp, men mindre kan også gøre det.

”Jeg forventer, vi går ind og vinder. Jeg er dog ikke sikker på, det bliver nogen køn kamp. Men vi går helt sikkert efter to point, og så er det ligegyldigt, om det bliver kønt eller ej.”

Mens vi indtager 4. pladsen i 888ligaen, så er Århus Håndbold i øjeblikket at finde på 9. pladsen lige udenfor slutspillet. De er dog kommet godt igen i ligaen efter en forfærdelig start på sæsonen, hvor de tabte deres første fire kampe.

De indbyrdes statistikker tyder ikke godt for vores vedkommende. Vi har hidtil spillet fem ligakampe på hjemmebane mod Århus, hvor vi tilsammen blot har fået et enkelt point. Sidste gang vi mødte Århus var i en træningskamp op til denne sæson, hvor vi vandt 31-30 efter en scoring af Espen Lie Hansen i sidste sekund.

Lad os håbe vi kan gentage sejren fra træningskampen og hente vores første ligahjemmesejr over Århus Håndbold nogensinde. Vi håber på stor opbakning i Ikast, hvor IBF Arena byder på den første af i alt tre HC Midtjylland-hjemmekampe. Billetter til onsdagens kamp mod Århus Håndbold kan købes her.