Optakt: Året slutter med et brag

torsdag D. 15 december 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

På lørdag den 17. december slutter vi året i Den Runde Hal med et kæmpe brag. Selveste KIF Kolding København kommer på besøg, når vi skal forsøge at hente vores 4. sejr på stribe.

Der er lagt op til en enorm håndboldfest i Den Runde Hal på lørdag, når årets sidste hjemmekamp løber af stablen. Vi forventer op i mod 3.000 tilskuere, og rammerne til en fest af de helt store er derfor sat. På banen er der også lagt op til et opgør af de helt store. Vi er ubesejret de seneste fem hjemmekampe, og vi er med tre sejre den sidste uges tid rykket op på 888ligaens delte 3. plads.

KIF Kolding København er også ved for alvor at komme i gang ovenpå en miserabel sæsonstart. Lørdagens modstander har vundet deres seneste to kampe samt 6 af deres sidste 7 udekampe, og de er nu indenfor slutspilspladserne på en øjeblikkelig 7. plads.

Lørdagens kamp bliver den 4. på blot 11 dage for vores vedkommende, og ifølge Espen Lie Hansen er det både hårdt og sjovt på samme tid.

”Det er jo virkelig sjovt at spille kampe, men man mærker også på kroppen, at det er mange kampe på få dage. Men på den anden side, skal vi være tilpas trænede, så vi kan holde til et sådant kampprogram – og det er jo det samme for alle hold.”

I deres seneste kamp slog KIF de forsvarende danske mestre fra Bjerringbro-Silkeborg forholdsvis sikkert. Og Espen mener også, vi skal spille rigtig god håndbold for at få en sejr på lørdag.

”Vi skal spille god håndbold, hvis vi skal slå dem. Jeg tror, det bliver en hård kamp med mange dueller. Det hold, der spiller bedst forsvar, vinder kampen. Begge hold vil have fokus på at hjælpe målvogteren til redninger, så man derfra kan løbe kontraer, hvilket kan blive afgørende. Men vi skal bare have fokus på at score flere mål, så skal det nok gå”. Slutter Espen med et smil på læben.

Sidst vi mødte KIF var tilbage i september i starten af sæsonen. Her spillede Espen en brandkamp og scorede 10 mål heriblandt den udlignede scoring til 27-27 i sidste sekund. Og vores norske bagspiller håber på en personlig gentagelse og to point på kontoen denne gang.

”Altså det vil da virkelig være lækkert, hvis jeg kan score 10 mål igen, og vi kan få 2 point. Jeg tror egentlig, at deres forsvar passer mig ganske fint. De har måske lidt mere fokus på at blokere i stedet for at få tacklet.”

Det første møde i år endte som tidligere beskrevet 27-27 i Kolding. I sidste sæson havde vi godt styr på KIF på hjemmebane, og vi vandt både med et enkelt mål i ligaen såvel som kvartfinalen af Santander Cup.

Vi håber på en gentagelse lørdag, så vi kan slutte godt af for i år i Den Runde Hal. Med en sejr forbliver vi i top 3 inden årets sidste kamp, som spilles lillejuleaften. Vi tror på op i mod 3.000 tilskuere, og skal du sikre dig gode billetter til opgøret mod de jyske københavnere, så skynd dig ind forbi vores shop. Her kan du købe dine billetter til årets sidste store håndboldfest i Herning.