Oliver Bondrop om VM sølvmedaljen: Det var en vild oplevelse

torsdag D. 3 august 2017 - Skrevet af Janne Henneberg

Oliver Bondrop vandt i søndags sin første sølvmedalje, da han sammen med resten af U21-landsholdet i Algeriet spillede VM-finalekamp mod Spanien. Oliver er vendt hjem med en kæmpe oplevelse i bagagen og ser nu frem mod den nye sæson.

I finalen udspillede der sig en ren gyser, og først i forlænget spilletid kunne Spanien score det sidste og afgørende mål, der satte punktummet for en 39-38-sejr, og dermed en sølvmedalje til de unge danske landsholdsspillere. Selvom turneringen startede lidt hårdt for Oliver med sygdom, er han ikke i tvivl om det hele har været en kæmpe oplevelse.

Om medaljen og oplevelsen fortæller vores unge talent Oliver:

”Det var så fedt. Specielt følelsen efter semifinalen var helt vild, og der var så fed en stemning i hallen. Alle var fyldt af eufori og folk var oppe at køre. Man kunne specielt mærke stor forløsning hos de ældste på holdet, der gennem de sidste mange år er blevet kørt rundt med af franskmændene. Vi fejrede det med fællessang i bussen og en velfortjent cola. Finalen var også en super fed kamp, og det er vildt ærgerligt at vi taber den, men det var alligevel en vild oplevelse.”

For Oliver har U-VM slutrunden og forberedelserne hertil budt på en masse anderledes træning end han har været vant til, og han fik muligheden for at være en del af et andet forsvar end det der trænes i klubben.

Oliver er ikke i tvivl om, hvad den flotte præstation skyldes:

”Vi spiller taktisk rigtig klogt. Specielt spillet 7 mod 6 får os rigtig langt. Samtidig præsterede profilerne på et rigtig højt niveau og spillede et meget klogt angrebsspil. Der har været et rigtig godt sammenhold på holdet. Vi har været en gruppe unge drenge, som har stået sammen om et projekt. Personligt synes jeg selv jeg bidrager med en masse godt. Specielt i semifinalen synes jeg at jeg spiller fejlfrit og får også stjålet en enkelt bold fra franskmændene. Det har helt klart været en stor mulighed for mig at være med.”

De sidste måneder har Oliver haft en masse at se til og det er derfor ikke blevet til alverdens sommerferie for den unge mand, som også blev student tilbage i juni måned.

”Det er ikke rigtig blevet til så meget sommerferie. Jeg var en tur på Grønland, hvorefter jeg vendte hjem til de eksaminer og efterfølgende studenteruge. Da den sluttede var jeg med U21 landsholdet til Scandinavian Open Championship på hjemmebane, og derefter havde vi lige tre dage til at få pakket og så gik turen til Algeriet. Det er derfor ikke blevet til meget ferie, men jeg har fået en kæmpe oplevelse.”

Efter præmieoverrækkelsen var det næsten direkte ud i lufthavnen, og efter ankomsten til Danmark fortsatte Oliver direkte til Den Runde Hal. Her overværede han sæsonens første træningskamp, hvor vi tog imod Randers HH. Nu kan Oliver sætte fokus mod den kommende sæson i 888ligaen, hvor han glæder sig til at komme i gang igen.

Om det personlige mål for den nye sæson fortæller Oliver:

”Jeg vil fokusere meget på at gøre det godt i klubben, så vi kan opnå målsætningen om en slutspilsplads. Jeg kan godt forstå at de andre fra U21 holdet har brug for lidt pause, men når man har siddet meget på bænken er man blevet mere sulten efter at spille. Jeg skal ud og vise mig frem for vores nye træner, Jonas Wille, og vil forsøge at spille mig ind på holdet. Jeg tror helt sikkert jeg kan være en vigtig brik i spillet. Jeg holder sabbatår nu, og har derved mere overskud til håndbolden.”

Vi ønsker Oliver og resten af U21-truppen et stort tillykke med den flotte sølvmedalje.