Hvordan er det at være kæreste med en professionel håndboldspiller?

lørdag D. 7 oktober 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Sæsonen er skudt i gang og nye spillere er kommet til truppen henover sommerperioden. Spillere som vi gerne vil lære at kende endnu bedre også uden for håndboldbanen - og kan det gøres bedre end gennem deres bedre halvdel.

Vi har derfor igen stillet spørgsmålet, hvordan er det egentlig at være kæreste med en HC Midtjylland spiller?

Denne gang er spørgsmålet blevet stillet til Sofia, som er kæreste med vores nye højrefløj Jonas Samuelsson. Sofia og Jonas kommer begge fra den svenske by Skövde, og det var da også her de to fik øjnene op for hinanden:

”Vi kommer fra samme by i Sverige og det er ikke så stor en by så vi har altid vist hvem hinanden var. Men gennem fælles venner fandt vi sammen for godt fire år siden, og vi boede sammen i halvandet år derhjemme inden vi flyttede til Danmark.”

Siden er turen gået til Danmark, da Jonas for to år siden skrev kontakt med SønderjyskE. At bytte Skövde ud med Sønderborg var ikke en helt let omstilling til at begynde med for parret, og særligt ét parameter var en stor udfordring for Sofia:

”Det var en stor omvæltning at flytte til Danmark, men sproget var nok det mest vanskelige. Jeg havde meget svært ved at forstå danskerne i starten.

”Der var et par andre svenske spillere i SønderjyskE, og den ene havde en dansk kæreste som jeg var meget sammen med. Hun var god til at forstå svensk, og hjalp mig rigtig meget med det danske sprog. Hun tog rigtig godt hånd om mig, og det var virkelig en stor hjælp.”

I dag bor parret i Herning og Sofia har fornylig kastet sig over et nyt kapitel i hendes liv, da hun er begyndt at studere til handelsøkonom:

”Jeg er begyndt at studere i Silkeborg til handelsøkonom, hvilket passer rigtig fint med Jonas' kontrakt som er på to år. Det var på tide, at jeg kom i gang med mit liv fordi vi har boet i Danmark i to år, og der har jeg bare arbejdet. Så nu følte jeg, at det var et godt tidspunkt at komme i gang med at studere.”

Når tiden ikke bliver tilbragt rundt omkring i alle landets haller eller med hovedet i studiebøgerne er parret glade for at bruge tiden på helt andre ting:

”Vi elsker at lave god mad og så ses vi en gang imellem med de andre fra holdet og spiser sammen i weekenden. Vi kan godt lide at køre til Aarhus og se hvad andre byer har at tilbyde. Da vi ikke kommer fra Danmark, har vi ikke set så meget til landet, så det er dejligt at komme rundt og se lidt.”

Ude fra set er Jonas en meget fokuseret spiller som går på banen for at kæmpe for hver en centimeter, og den beskrivelse kan Sofia godt nikke genkendende til, men tilføjer også en anden vigtig ting om Jonas som person:

”På håndboldbanen er han en fighter og han kører 100% hver gang. Det er sådan han er. Som person er han er en vældig omsorgsfuld og tænker meget på folk omkring sig.”

En fighter gør altid tingenen 100%, og det gælder ikke mindst Jonas, der ifølge Sofia kan være i sin egen verden efter en kamp, hvor tingene ikke er gået som de skal:

”Han er meget stille – og så falder han ikke i søvn før kl. 3-4 om natten efter kamp. Han tænker meget inde i sig selv og så ved jeg, at jeg ikke skal snakke til ham, men vente til han er klar til at snakke.”

Når det handler om Hjemmebanen er det ikke til at komme uden om spørgsmålet – hvad er det bedste og det værste ved at være kæreste med en professionel håndboldspiller? 

”Det værste er, at han er en dårlig taber, og det bedste synes jeg er, at det fedt at møde nye mennesker gennem håndbolden og vi oplever mange nye ting på grund af det. Man får oplevet en masse spændende ting på denne måde.” 

”Jeg har selv spillet håndbold til jeg var 15-16 år og jeg er vældig glad for håndbold, men i dag er det nok at Jonas spiller.” Fortæller Sofia med et smil på læben. 

Afslutningsvist er vi nysgerrige for at høre lidt mere om alle de ritualer, som Jonas selv tidligere har været inde på at han har inden kamp, og det er noget som Sofia kan fortælle længe om:

Da han spillede i Sverige havde han mange ritualer, men han har ikke så mange mere. Han plejer at spise det samme inden kamp, og vil helst sove i 20 minutter inden samling så han får hvilet sig. Ja og han binder altid højre sko før venstre, så der er da stadig lidt ritualer tilbage.”

Vi satser på at Jonas får snøret skoene rigtigt til næste hjemmekamp mod Bjerringbro-Silkeborg, og ikke mindst at vi ser Sofia heppe med fra sidelinjen.