Hvordan er det at flytte til Danmark som håndboldkæreste?

fredag D. 28 april 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Vi har i denne uge taget en snak med Nadin Bjørhei, som er kæreste med vores forholdsvis nye mand på venstre back Lars Jakobsen, om hvordan det er at flytte fra Norge til Danmark på grund af Lars klubskifte – især når man venter barn lige rundt om hjørnet.

I denne uges ”Hjemmebanen” kommer vi nærmere ind på holdets sidst tilkomne spiller Lars og han norske kæreste Nadin. Nadin og Lars er fornyeligt flytte fra Norge til Danmark, da Lars som bekendt skrev kontakt med klubben i julepausen.

Nadin er uddannet og arbejder til dagligt som læge, men er i øjeblikket på barsel, da hun venter parrets første barn. Da jeg spørger ind til historien om deres første møde, er Nadin ikke meget for at fortælle historien:

”Det er lidt fladt, og vi har tilmed forsøge at finde på en ”alternativ” historie som er lidt bedre, uden at vi kunne finde på noget troværdigt.” Griner Nadin og fortsætter fortællingen om deres første møde:

”Vi mødtes i Halden på et forsumpet værtshus. Jeg skulle have telefonvagt på sygehuset dagen efter og havde egentlig ikke lyst til at tage ud, men blev overtalt til en lille tur af en veninde. I et hjørne af værtshuset sad Lars i en skrækkelig grim fodboldtrøje. Han var ude for at se en kamp og skulle egentlig heller ikke ud, men var også blevet overtalt.

Vores respektive venner kendte hinanden og efter en stund hørte jeg en dansker sige ’du kan sætte dig hvis du vil’ og det gjorde jeg så. Vi fandt ud af, at vi havde én fælles interesse – gin og tonic. Jeg forstod kun lidt af hvad han sagde, men jeg synes vi havde en fin samtale og desuden var han usandsynlig høj, og det er altid et plus. Dagens efter fik jeg en sms med et spørgsmål om min adresse og kort tid efter stod Lars udenfor døren med Mc Donalds. Så var jeg solgt!”

Lars har to år tilbage af sin kontakt med klubben og parret har derfor netop besluttet at slå sig ned i Aarhus, hvor de har købt en lejlighed til deres kommende lille familie:

”Jeg må indrømme, også selvom det er smertefuldt at sige, at Danmark og specielt Aarhus er utrolig hyggelig. Jeg har gennem hele mit liv flyttet rigtigt meget og synes derfor ikke at det er så stor en omvæltning at flytte. Specielt ikke når man kan flytte til et sted med Lars. Men det er lidt vanskeligt at få nye venner når man ikke arbejder, og det kommer jeg jo ikke til lige foreløbig på grund af barsel.”

Selvom der er langt hjem til venner og familie i Norge, har Nadin et kort i ærmet, som ikke er til at tage fejl af:

Heldigvis har jeg både familie og venner som forhåbentlig vil komme på besøg, specielt når jeg kan friste med en baby – for de fleste kan jo lide babyer. Med en baby i vente er vi også meget heldige med at Lars familie kommer tættere på. Bedsteforældrene bor tæt på, så jeg håber at de vil hjælpe til hvis der kommer en krise.Fortæller Nadin med et smil.

Nadin fortæller videre at der desuden er et andet stort plus ved at være flyttet til smilets by:

”Vi valgte at købe lejlighed i Aarhus fordi vi begge ønskede bylivet, efter at vi har arbejdet i små byer i den seneste tid. Desuden er vi begge elendige til at lave mad og ønskede derfor et bredere udvalg af take away mad.”

Som læge og professionel håndboldspiller er karrieren meget i centrum for både Nadin og Lars. Til gengæld har deres respektive karrierevalg ikke så meget til fælles, hvorfor meget forskellige arbejdstider kan være en udfordring:   

”Jeg synes at det er gået rigtigt fint indtil nu. Det er vigtigt at prioritere hinanden i hverdagen og det er Lars rigtig god til. Jeg arbejdede meget om natten tidligere, men til tider tror jeg Lars følte, at jeg var lige lovlig meget hjemme.”

Da jeg kommer ind på hvad der er det bedste og det værste ved at være kæreste med en professionel håndboldspiller, er Nadin ikke i tvivl:

”Det bedste er at han trives og er glad for at spille håndbold. At han har et job som udfordrer ham og som han kan lide - desuden kommer jeg til kamp gratis! Det værste er, at han er optaget hver weekend og at man ikke kan planlægge rejser og turer til forskellige steder.”

Lars er en meget afbalanceret spiller på banen, hvilket også afspejler ham som person hvis man spørger Nadin, også når det kommer til sejre og nederlag:

”Lars er generelt en meget rolig og afbalanceret mand. Når Lars har tabt en kamp er han mere stille, men samtidig ved han at jeg ikke har forstand på håndbold, så jeg tror at hvis han er meget frustreret over en kamp, så ringer han til sin far. Sammen med mig er han ganske rolig. Men når han har tabt kan han godt sætte sig til at se kampen efterfølgende og notere statistik og fejl. Når han vinder en kamp er han mere afslappet og han er selvfølgelig også mere snaksaglig og glad.”

Det er ikke til at komme uden om, at mange sportsudøvere har sjove ritualer inden en vigtig performance, og det samme gælder til en vis grad for Lars, ifølge Nadin:

”Lars har hullede boxeshorts som han bruger til kamp. Men udover det har han ikke mærkelig ritualer, som jeg kender til i hvert fald. Med det er fuld fokus og han overser mig totalt før en kamp.”

Vi ønsker Nadin og Lars stort tillykke med den forestående familieforøgelse og glæder os til at se en fuldt fokuseret Lars tørne ud i den røde trøje i den kommende sæson – med Nadin og den lille ny til at bakke op om ham og holdet på sidelinjen.