Hvad har Käka puck at gøre med kulturen i HCM?

torsdag D. 28 december 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Jonas Wille overtog roret på trænerbænken inden denne sæson og med sig fra Halden tog han en trænerfilosofi som har sat sit præg på truppen og klubben – blandt andet begrebet Käka puck som han har hentet fra svensk ishockey.

Jonas er en vellidt person og træner i spillertruppen, og vi går derfor en tur i kulissen for at finde ud af hvordan vores cheftræner arbejder i det daglige. Jeg har derfor spurgt Jonas, hvad der er de centrale elementer i den kultur, han har taget med til klubben:

”Egentlig er det spillerne som skal bestemme hvilken kultur vi skal stå for, men jeg har sat gang i processen og så har spillerne fremsat nogle værdier. Det handler om klare forventninger og regler til hvordan man skal opføre sig, og hvilken type holdning man skal have til træningen både på og uden for banen. Det var en proces vi startede fra dag ét da jeg kom, men det er spillerne, som er kommet frem til hvordan vi skal gøre det.”

Fortæller Jonas og uddyber de tre grundværdier som spillerne i samarbejde har udvalgt:

”Loyalitet og sammenhold, gejst og vinderkultur. Man skal vide hvad det konkret betyder i praksis, det må ikke være en kliché. Det som er vanskeligt, det er at få det til at blive en kultur i praksis og ikke bare ord. Jeg bruger trickere som et redskab til, at vi kan minde hinanden om de fælles forventninger vi har, fx punkt 1 loyalitet hvor trickeren er ’holdet er vigtigst’.”

Udefra set er Jonas en meget eftertænksom træner som hele tiden arbejder med forskellige elementer for at optimere træningen og dermed præstationen på banen. Et af de mere skæve indslag er lykkehjulet, som det måske kan være svært for udefrakommende at se relevansen af, set i forhold til præstationen på håndboldbanen. Netop derfor kan tankerne bag måske overraske:

”Jeg gjorde det et par sæsoner i Halden, fordi jeg fik en ide om at det kunne være en morsom ting. Det er bare et lille afbræk fra rutinerne og træningshverdagen. Det er også en måde at tvinge folk til at være sammen i andre konstellationer, end de normalt ville vælge. Vi præsterer bedre, hvis vi har det godt og trives med vores holdkammerater både på og uden for banen, så det er jo ikke kun for sjov, men fordi jeg tror på at det giver bedre resultater.” Fortæller Jonas og fortsætter grinende:

”Jeg havde aldrig gjort det og jeg havde revet min kontrakt over hvis min træner bad mig gøre det – men de tager det i strakt arm.”

Kulturen i HCM er vigtig for Jonas, da det er fundamentet for hans arbejde med spillernes udvikling både på og uden for banen. Det er ikke til at komme uden om, at den forfærdelige afslutning på sidste sæson ikke kun handlede om spillet på banen, men i lige så høj grad og det mentale spil, hvorfor jeg er nysgerrig på Jonas tilgang hertil:

”Vi har ikke snakket om sidste sæson da jeg kom, men vi har forsøgt at have tydelige principper og værdier. Jeg synes der har været en fantastisk indstilling fra dag ét. Præstationerne har svinget, men indstillingen har været der. Det er vigtigt at spillerne ved at vi er på samme hold og at jeg ønsker spillerne det bedste. Om det er spiller nr. 1 eller spiller nr. 20 i truppen, så skal de føle, at jeg er her for at udvikle dem.”

I sport er det umuligt at undgå at rende ind i nederlagt, men det centrale for Jonas er hvordan man håndtere disse nederlagt og bruger dem konstruktivt:

”Vi skal forvente, at vi holder os 100% til retningslinjerne, når vi har sat dem op sammen. Mod Ribe-Esbjerg kollapsede vi, men vi har fulgt principperne godt indtil da, og så kommer der en dag hvor vi kollapser total og ikke følger konceptet. Det er vigtigt, at vi viser viljen til at arbejde med de ting, vi viste den dag.” 

Når nedturen rammer er det vigtigt at være enige om, hvordan man kommer videre som et hold, og det har Jonas en meget klar filosofi om: 

”Vi har som sagt nogle holdepunkter som spillerne har bestemt og det gør, at de forpligter sig til det. Det gør det enklere for mig som træner at leder og styre processen, når tingene ikke går godt. Vi skal slå hårdt ned, hvis ikke spillerne arbejder inden for de rammer, vi har sat. De skal vise vilje til at være en del af fælleskabet, og hvis de ikke gør det, så kommer der også en anden side frem i mig, men det har der heldigvis ikke være behov for på dette hold endnu. Det er centralt i min lederstil.” 

Som Jonas var inde på var kampen i Esbjerg for et par uger siden en kollektiv nedtur, som holdet i fælleskab rejste sig fra med en god præstation mod topholdet Skjern og senere med en sejr over Mors-Thy håndbold:

 ”Jeg bestemte mig for, at vi ikke skulle se video, for det var så lidt vi kunne tage med derfra. Det er spillerne som det gjorde mest ondt på. Vi skulle se fremad og vende tilbage til vores værdier. Vi skal ikke grave os længere ned og gøre det til et større problem end det er. Men det skal ikke skabe tvivl om, hvad vi står for. Spillerne ønsker at revanchere sig i forhold til indsats og gejst. Vi skal videre og ikke se os tilbage.”

Med det sagt ser vi derfor frem mod resten af sæsonen, som starter op igen til februar efter en EM slutrunde i Kroatien.