Historisk opgør endte med sejr

lørdag D. 11 februar 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Dagens kamp var på forhånd historisk og det viste sig at blive i mere end én forstand. Holdet trak sig nemlig sejrrigt ud af den første europæiske gruppekamp i klubbens historie. 

Første gruppespilskamp i EHF cuppen mod FC Porto var imødeset med stor forventning. Inden dagens opgør havde de portugisiske gæster endnu sæsonens første nederlag til gode, og styrkeforholdet mellem 888ligaen og den portugisiske liga skulle stå sin prøve.

Espen Lie Hansen åbnede det europæiske kapitel med kampens første to scoringer, men på trods af den gode start, kom Porto stærkt igen og var det meste af første halvleg et skridt foran. 

Det var fra kampens start tydeligt, at vi skulle indstille os på et fysisk stærkt Porto hold og det betød at de gennembrudsstærke spillere kom i aktion. Det skabte mere fart i spillet og sammen med en velspillende Tim Winkler i målet kunne holdet derfor blot gå til pausen bagud med 2 mål.

Porto kom bedst fra start i anden halvleg, men en god kollektiv indsats og fight vendte kampen med 10 minutter tilbage ved udligningen til 22-22. Herfra sad vi på kampen og med 6 minutter tilbage var forspringet på 2 mål. Rasmus Carlsen lukkede en på mange måder underholdende kamp med en scoring til slutresultatet 29-26, hvilket også betød årets første nederlag til ellers sejrvante FC Porto.

Stor tak til de næsten 2000 fremmødte fans, som skabte en fantastisk kulisse, der var medvirkende til, at vi fik vores første sejr i europæisk sammenhæng.  

Kampens spiller blev Espen Lie Hansen, som leverede en stærk præstation og som også blev kampens topscorer med 8 mål.

 

Målscorere HCM:           

Espen Lie Hansen 8

Kasper ”Gutte” Gudnitz 7

Rasmus Carlsen 5

Eivind Tangen 2

Morten Slundt 2

Dennis Kirkegaard 2

Jacob Østergaard 2

Jørgen ”Jønne” Rasmussen 1

 

Udvisninger HCM:

Kristian Gjessing 1

 

Målscorere FC Porto:

Alexis Borges 5

Antònio Areia 5

Marko Matic 3

Miguel Martins 3

Rui Silva  3

Daymaro Salina 2

Ricardo Moreira 2

Gustavo Rodrigues 2

Josè Carillo 1

 

Udvisninger FC Porto:

Marko Matic 2

Victor Iturriza 1

Miguel  Martins 1

 

Tilskuere 1914