Godt udgangspunkt i første EHF Cup-kamp

lørdag D. 19 november 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Dagens kamp i Rusland endte 29-29 mod Dinamo Astrakhan. Vi fik dermed et glimrende udgangspunkt inden returkampen på søndag i Ikast, hvor vi med en sejr kan kvalificere os til EHF Cuppens gruppespil.

Vi har skrevet historie. Den første europæiske kamp i klubbens historie er spillet. I den store hal med plads til 6.000 tilskuere i Astrakhan var vi klar fra start, og gav de 1.300 fremmødte tilskuere sved på panden. Vi kom hurtigt foran 7-4 og havde godt tag på dem i starten af første halvleg. Desværre gav flere brændte oplagte chancer russerne mulighed for at komme tilbage i kampen, og vi gik til pause bagud 14-16.

Vi fandt det rigtige spor fra starten af anden halvleg, og efter 5 minutter var vi foran 18-19. Vi var dominerende i de første 17 minutter af halvlegen og efter 47.08 scorede Morten Slundt til 23-28. Herfra gik vi dog i stå angrebsmæssigt, og vi scorede kun et enkelt mål resten af kampen. Forsvaret stod heldigvis fortsat fornuftigt, og det endte derfor uafgjort 29-29.

Espen Lie Hansen sad ude med en mindre skade i fingeren, og Jørgen Rasmussen var tvivlsom op til kampen. Han spillede dog hele første halvleg, inden Casper Sas tog over på venstre fløj og spillede de resterende 30 minutter. Det blev ligeledes til en del spilletid til de to unge stregspillere, Mathias Pilgaard og Oliver Bondrop, og alle de unge fik dermed værdifuld spilletid i det russiske.

Der er returkamp i Ikast på søndag den 27. november kl. 16.00, og her er målet klart. Med en sejr sikrer vi os europæisk deltagelse efter nytår, og vi vil blive en del af EHF Cuppens gruppespil. Det bliver vores første europæiske hjemmekamp, og med en sejr kan der skrives yderligere historie. Vi håber derfor på fuld opbakning i IBF Arena - der er mulighed for at købe billetter til opgøret her.

 

Morten Slundt og Eivind Tangen scorede hver 6 mål, og de blev dermed delte topscorere. Vores øvrige målscorere var: Dennis Kirkegaard 4, Kasper ”Gutte” Gudnitz 4, Rasmus Porup 3, Mathias Pilgaard 2, Jacob Østergaard 2, Jørgen ”Jønne” Rasmussen 1, Casper Sas 1.

Eivind Tangen, Jacob Østergaard og Mathias Pilgaard fik en enkelt udvisning hver.

 

Photo credit: Dinamo Astrakhan