Forløsende sejr i sidste sekund

onsdag D. 7 december 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Det blev til en forløsende 27-26 sejr i sidste sekund i Ikast her til aften over GOG Håndbold i en meget medrivende kamp.

Vi fik en rigtig god start på kampen, hvor især Eivind Tangen var i hopla. Efter seks minutter hamrede han en underhånd i kassen til stillingen 4-2, og det var allerede hans tredje mål i kampen. Vores anden norske bagspiller, Espen Lie Hansen, var ligeledes flyvende i starten, og han nettede fire gange i løbet af det første kvarter.

GOG fulgte dog godt med på trods af den norske dominans i starten, og de kunne lidt over halvvejs i første halvleg score til 8-9 og sikre sig deres første føring i kampen. De udbyggede føringen en smule, og gæsterne kunne efter 20 minutter bringe sig foran 11-13.

Herefter løb begge hold ind i en større scoringskrise, og der skulle gå over syv minutter, inden der igen blev scoret. Det var på et tidspunkt, hvor GOG havde fået to hurtige udvisninger lige i streg, og vi udnyttede overtallet. I to angreb i træk fik vi spillet GOGs forsvar tyndt, og i begge omgange kunne Dennis Kirkegaard smide bolden i mål ude fra fløjen. Til pause var stillingen dermed 13-13.

I anden halvleg kom vi igen godt fra start, og denne gang var det den danske bagspiller-duo bestående af Morten Slundt og Rasmus Carlsen, der førte an. I løbet af halvlegens første fem minutter havde de scoret to gange hver, og stillingen var på dette tidspunkt 17-14.

Gæsterne kom derefter igen, og de fik udlignet til 17-17 fire minutter senere. På trods af dette holdt vi os hele tiden et lille skridt foran. Dette var bl.a. takket være fightermål fra Slundt, flotte scoringer fra Kirkegaard på fløjen og et drøn fra Eivind, der ramte træværket tre gange, inden den gik i mål.

Fynboerne slap dog aldrig taget, og de kunne efter 56 minutters spil bringe sig foran 25-26, hvilket var deres første føring i anden halvleg. De næste par minutter blev en intens omgang, hvor ingen af holdene formåede at score.

Med lidt over et minut tilbage af kampen var bolden på GOG-hænder, stillingen var fortsat 25-26, og sejren så ud til at være langt væk. Det lykkedes dog kampens spiller, Morten Slundt, at stjæle bolden og få den spillet videre til Jørgen ”Jønne” Rasmussen, der kunne udligne med lidt under et minut tilbage.

Efterfølgende spiller GOG et tålmodigt angreb, hvor de tager timeout med 14 sekunder igen, mens armen er oppe. De afslutter derefter hurtigt, men Tim redder bolden. Tim får lynhurtigt smidt bolden op til Jønne, der i sidste sekund får sat den forløsende scoring i nettet, som sikrede os sejren på 27-26.

Vi forlader dermed IBF Arena i Ikast som ubesejret med 2 sejre og 1 uafgjort. Allerede på søndag den 11. december vender vi tilbage til Den Runde Hal, når vi tager imod Ribe-Esbjerg HH kl. 17.00 i 888ligaen. Billetter til opgøret kan købes her

 

Eivind Tangen blev topscorer med 6 scoringer. De øvrige målscorere var: Morten Slundt 5, Espen Lie Hansen 4, Rasmus Carlsen 4, Dennis Kirkegaard 4, Jørgen ”Jønne” Rasmussen 3, Kasper ”Gutte” Gudnitz 1.

Tim Winkler stod med en redningsprocent 29 %.

Eivind Tangen, Morten Slundt og Kristian Gjessing fik en udvisning hver.

 

Målscorerne for GOG var: Frederik Clausen 7, Henrik Jakobsen 6, Mark Petersen 5, Niclas Kirkeløkke 3, Tobias Møller 2, Jon Andersen 1, Magnus Jøndal 1, Lasse Kronborg 1.

Frank Mikkelsen havde en redningsprocent på 40 %, mens Espen Christensen måtte se sig passeret på alle syv afslutninger imod ham.

Torsten Laen, Niclas Kirkeløkke og Frederik Clausen fik alle en udvisning.