Fantastisk start sikrede sejr over Skjern

torsdag D. 10 november 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Det blev til en forløsende sejr her til aften, hvor vi slog Skjern Håndbold 29-27 i en meget medrivende kamp i Den Runde Hal.

Vi fik en fuldstændig fantastisk start på kampen, og vi var efter tre minutter allerede foran 3-0, og Skjern kaldte til timeout for at få ro på tingene. På trods af dette hjalp det ikke de efterfølgende minutter, og et veloplagt hjemmehold fik udbygget føringen til 7-1 efter ti minutter.

Skjern kæmpede sig dog stille og roligt tilbage i kampen. Med syv minutter tilbage af første halvleg fik udeholdet lukket hullet helt efter en længere scoringskrise fra vores side. Kasper Gudnitz fik heldigvis scoret det efterfølgende angreb til stillingen 11-10 og sluttede en periode på syv minutter uden scoring fra os.

Resten af halvlegen fulgtes holdene godt ad, men Rasmus Carlsens scoring i de døende sekunder af første halvleg kunne sende os til pause foran 15-14.

Efter pausen startede på samme måde som starten af kampen, og drengene kom ud som lyn og torden. Allerede efter 55 sekunder havde gutterne formået at score to gange og bragt sig foran med tre mål. De gode takter fortsatte, og efter 38 minutters spil var vi foran med seks.

Vi gik herefter en smule i stå, men bl.a. takket være et drøn af en underhånd fra Eivind Tangen bibeholdte vi den solide føring i midten af anden halvleg. Ganske som før pausen fik Skjern stille og roligt arbejdet sig tilbage, og med ti minutter igen var forspringet reduceret til tre mål.

Denne stilling holdt nogle minutter, og gæsterne forsøgte sig med et meget offensivt forsvar. Drengene tacklede dog presset, og de gik aldrig i panik. På trods af det fik Skjern nok engang arbejdet sig tilbage, og Jørgen Rasmussens tvilling, René, stjal bolden med et minut tilbage, og reducerede forspringet til et enkelt mål.

Med 30 sekunder tilbage af kampen kaldte Morten Secher timeout. Armen kom efterfølgende hurtigt op, men Espen Lie Hansen fik slidt sig fri, og han kunne sætte den afgørende og forløsende scoring ind til 29-27, der også blev slutresultatet.

Morten Sechers tropper rykker med sejren forbi Skjern i tabellen og op på en øjeblikkelig 3. plads i 888ligaen. Det blev derfor i den grad Mortens aften i Herning her i dag.

Nu er der ni dages pause inden næste kamp, som er i EHF Cuppen på udebane mod russiske Dinamo Astrakhan. Næste hjemmekamp er den 23. november mod Århus Håndbold, og den kamp bliver spillet i IBF Arena i Ikast.

 

Dagens topscorertitel deles af Jørgen ”Jønne” Rasmussen og Eivind Tangen, der hver lavede 6 mål. Vores øvrige mål blev sat ind af: Kasper ”Gutte” Gudnitz 4, Espen Lie Hansen 4, Jacob Østergaard 3, Dennis Kirkegaard 2, Kristian Gjessing 2, Rasmus Carlsen 2.

I målet fulgte Tim op på hans fremragende præstation mod Mors-Thy, og han stod med en redningsprocent på 38 procent.

Espen Lie Hansen fik to udvisninger i kampen, mens Morten Slundt også blev noteret for en.

 

Gæsternes topscorer blev Lasse Mikkelsen med 7 mål. De øvrige blev sat ind af: Kasper Søndergaard 4, René Rasmussen 4, Markus Olsson 4, Bjarte Myrhol 3, Thomas Klitgaard 2, Bjarke Christensen 1, Morten Balling 1, Tandri Konradsson 1.

I målet stod Søren Pedersen med en redningsprocent på 33 %, mens Magnus Dahl havde en på 25 %.

Morten Balling, Lasse Mikkelsen og Jesper Dahl fik alle en udvisning hver.