En historisk triumf

søndag D. 27 november 2016 - Skrevet af Lars Skjøth Bruhn

Det blev en fantastisk eftermiddag i Ikast, hvor vi sikrede os kvalifikation til EHF Cuppens gruppespil, og vi har derfor skrevet yderligere historie.

Da de 60 minutter var færdigspillet, stod der 35-26 på scoretavlen. Efter 29-29 i det første opgør i Rusland blev det dermed til sikker avancement set over de to kampe.

Det startede perfekt for os i eftermiddagens hjemmekamp, og efter tre minutters spil var vi allerede foran 3-0. Dinamo Astrakhan bed dog fra sig igen, og russerne fulgte godt med langt ind i første halvleg. På trods af det trak vi alligevel fra og var foran med 17-12 ved pausen efter en sen scoring af Morten Slundt.

Efter halvegsskiftet hang russerne fortsat på i starten, hvor vi ikke for alvor kunne trække fra. Starten af anden halvleg blev dog overskygget af, hvad der så ud til at være en slem knæskade til russernes Alexei Poliakov, der efterfølgende blev hentet af ambulancen.

Vi fortsatte med at spille med stor koncentration, og midt i anden halvleg udbyggede vi for alvor føringen. Der var derfor aldrig nogen tvivl om udfaldet i slutningen af kampen, og drengene kunne stille og roligt køre den historiske triumf i hus. Sidste scoring blev sat ind af Dennis Kirkegaard i de døende sekunder, og med scoringen blev han også topscorer med 7 mål.

Sejren kom i hus på trods af, at vi spillede uden flere af de normalt startende spillere. Kristian Gjessing sad ude med sygdom, mens Jørgen Rasmussen, Espen Lie Hansen og Kasper Gudnitz alle var ude med skader. Det gav derfor muligheden til flere af de uprøvede spillere, der alle stod for presset og leverede fremragende præstationer.

Med dagens triumf kommer vi dermed til at skrive yderligere historie i denne sæson, og vi er nu sikret minimum seks kampe mere i EHF Cuppen efter nytår. Med kvalifikationen bygger vi videre på en allerede historisk sæson i europæisk forstand, hvor vi nu også kan skrive europæisk gruppespil på CV’et.

Lodtrækningen til EHF Cuppens gruppespil, der bliver spillet fra februar til april, finder sted på torsdag den 1. december i Wien. Der vil komme nærmere information om lodtrækningen og mulige modstandere de kommende dage.

 

Dagens topscorer blev som tidligere nævnt Dennis Kirkegaard med 7 scoringer. Vores øvrige målscorere var: Rasmus Carlsen 6, Casper Sas 5, Morten Slundt 5, Rasmus Porup 5, Oliver Bondrop 4, Jacob Østergaard 2, Eivind Tangen 1.