Det norske landsholdspar i Danmark

fredag D. 19 maj 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

Vi har i denne uge spurgt Stine Skogrand, som er kæreste med vores højre back Eivind Tangen, om hvilke fordele og ulemper hun synes der er ved at være i et forhold, hvor begge parter er norske landsholdsspillere i Danmark.

Vi fortsætter vores portrætserie ”Hjemmebanen”, og tager denne gang en snak med den norske håndboldspiller Stine Skogrand. Stine spiller til dagligt i Silkeborg Voel KFUM og ved siden af håndbolden læser hun en bachelor i markedsføringsledelse.  

Parret er begge en del de norske landshold, som har vundet medaljer ved de seneste slutrunder, og derfor bliver karrieren prioriteret højt hos begge. De tog derfor beslutningen om at flytte til Danmark på grund af ønsket om at komme til en stærkere liga og for at kunne fokusere 100% på håndbolden. Stine fortæller om beslutningen:

”Da vi boede i Norge studerede Eivind 100%, og jeg arbejdede ved siden af håndbolden. Vi flyttede til Danmark for at kunne fokusere endnu mere på håndbolden, noget som er mega skønt. Vi ønskede at komme til en bedre liga for at få større udfordringer, og nu spiller vi meget tætte kampe hvor det er fint at have lidt ekstra tid til at slappe af eller læse ved siden af.” 

Med den samme passion for håndbold er det ikke underligt, at det også var herigennem de to mødte hinanden mange år tilbage. Stine fortæller om et mangeårig venskab som med tiden blev til et forhold:

”Vi mødtes da vi var 14-15 år gamle til en cup i Bergen, hvor vi begge kommer fra. Vi har været gode venner i mange år og gik tre år i samme klasse på Toppidrettsgymnasiet. Jeg har altid haft et godt øje til ham, og jeg fik ham først efter 7 år.”

Ligesom det var håndbolden som mange år tilbage bragte parret sammen, er det også omdrejningspunktet i hverdagen. Da jeg spørger ind til udfordringerne ved at være håndboldpar, hvor begge parter er meget fokuserede på deres sport, ser Stine kun fordele i at dele en fælles passion: 

”Jeg synes det er fint. Vores dage er er meget ens, og det er dejligt at have en kæreste som har forståelse for det man bruger så meget tid på. Det er også skønt at have nogen at snakke om håndbold med, som forstår, og som til og med kan hjælpe, når ting er svært i håndbolden.”

Udfordringer er dog ikke til at komme uden om, når man har et tæt pakket program ifølge Stine:

”Ulempen er at vi begge rejser meget, og næsten aldrig på samme tid. Det har hændt nogle gange at Eivind er af sted med landsholdet, hvor han ikke når hjem, inden jeg er rejst af sted. Så går der hurtigt nogle uger inden vi ser hinanden.”

Da jeg spørger ind til hvad den største forskel på Norge og Danmark er set gennem en nordmands øjne, er Stine ikke i tvivl:

”Det er først og fremmest billigere at leve i Danmark. Vi går mere ud og spiser i Danmark end det vi gør i Norge. Vi kan godt lige at gå i fjeldene, så vi savner nogle fjeldtoppe her i Danmark.

Selvom der er forskelle på at bo i Norge og i Danmark, er der dog et stort plus ved at tage turen over Skagerak til den danske liga:

”I modsætning til i Norge så har vi ikke så lange udebaneture. Da vi boede i Bergen måtte vi tage fly til alle udebaneture, hvor vi brugte hele dagen på rejse til kampe. Nu har vi hele formiddagen hjemme inden vi skal af sted på tur, noget som er væsentlig bedre.”

Stine fortæller videre om livet som professionel håndboldspiller i Danmark:

”Vores træningstider er som regel ens, og vi er også færdig med træning tidligere om eftermiddagen nu end før, så vi har mere tid til hinanden om aftenen. Det er selvfølgelig træls når vi er af sted med landshold i lang tid, når jeg er til slutrunde i december og Eivind i januar. Det bliver to lange måneder. Men vi får meget tid ellers, så det fungerer fint.” 

Det store fokus på sporten kommer blandt andet også til udtryk i form af en forståeligt meget træt Eivind efter kamp, der følger en fast rutine:

”Han er ofte træt når han kommer hjem fra kamp, uafhængigt af om den er tabt eller vundet. Der er selvfølgelig god stemning i huset når han har vundet, men der er heller ikke dårlig stemning selvom han har tabt. Han er mere irriteret og må derfor se kampen igen, uanset hvornår han kommer hjem og det hænder ofte at han ikke sover meget efter en kamp."

Parret har da også et særligt ritual efter kamp, som de færreste nok havde gættet, inden der falder ro i hjemmet i:

”Vi kan godt lige at bestille en kebab efter kamp, og han må som sagt se kampen på ny inden han falder i søvn (hvis han falder i søvn).”

Vi glæder os til at se mere til landsholdsparret fra Bergen i den kommende sæson i henholdsvis 888ligaen og Primo Tours Ligaen - og for ikke mindst de norske landshold.