Det europæiske eventyr fik en ende

lørdag D. 25 marts 2017 - Skrevet af Sofie Thaarup

I dagens opgør i EHF Cuppen må vi os slået at et FC Porto hold, som var bedst på dagen. Vi taber 33-25 og er derfor ikke længere med i kampen om videre avancement fra gruppe B.

Den fjerde gruppespilskamp i EHF cuppen mod FC Porto blev desværre ikke den oprejsning som vi havde håbet på. Vi taber med 8 mål, og da vi kun slog Porto med 3 mål hjemme i Den Runde Hal, har vi derfor ikke længere muligheden for at gå videre fra gruppen, også selvom det skulle blive til sejr i den sidste gruppekamp mod Granollers. 

Forårets hårde program har sat sine spor på truppen og derfor var vi helt foruden Espen Lie Hansen og Dennis Kirkegaard, og Eivind Tangen og Jacob Østergaard spillede for nedsat styrke. Jørgen Rasmussen var ikke med i Porto pga. svendeprøve.

I den første styrkeprøve mellem den Portugisiske og den danske liga trak vi os sejrrigt ud, men i aftenens opgør havde vi ikke den fornødne skarphed og kommer derfor til at være et skridt efter hjemmeholdet i det meste af opgøret.

Kampen starter for alle parter på banen meget rodet og med mange fejl. Efter små 5 minutters spil begynder holdene at være varme og spillet bliver bedre. Vi får efter et par gode indspil og efterfølgende sikker eksekvering af Oliver Bondrop brag os i front med et par mål.

Desværre lader vi hjemmeholdet komme tilbage og få overtaget i kampen med en række tekniske fejl, og Porto bringer sig derfor i front. Det overtag holder de havlegen ud, og vi må derfor gå til pause bagud med 16-14, efter en halvleg hvor man står tilbage med en følelse af, at vi har mere at komme med.

Det skulle desværre vise sig ikke at være tilfældet, da vi starter anden halvleg skidt og 6 minutter efter pausen er vi bagud med 19-15. Vi har svært ved at finde løsningerne angrebsmæssigt, hvorfor vi 10 minutter inde i halvlegen har scoret bare 2 gange.

Det får vi i de følgende minutter desværre ikke lavet meget om på og med et kvarter tilbage af kampen er vi bagud 24-17. Vi formår aldrig at komme tilbage i kampen ovenpå den skidte start på anden halvleg, og vi må derfor se os slået med cifrene 33-25.

Kampen er desværre meget symptomatisk for den seneste periode, hvor vi ikke har kunne få spillet til at hænge sammen og holdet til at spille på det niveau som vi ved de kan. Vi må se frem ad og i stedet håbe på, at holdet kan slutte det europæiske eventyr godt af på hjemmebane når Fraikin BM. Granollers kommer på besøg i Herning i næste weekend.

  

Målscorere HCM:           

Lars Jakobsen 6

Kasper ”Gutte” Gudnitz 5

Casper Sas 4

Rasmus Carlsen 4

Kristian Gjessing 2

Oliver Bondrop 2

Eivind Tangen 1

Bastian Stræde 1

 

Udvisninger HCM:

Oliver Bondrop 1

Casper Sas 1

 

Målscorere FC Porto:

Antònio Areia 7

Nikola Spelic 5

Yoel Morales 4

Leandro Semedo 3

Felipe Santaela 3

Alexis Borges 2

Gustavo Rodrigues 2

Miguel Martins 2

Daymaro Salina 2

Mario Jose Carrillo 1

Hugo Santos1

Matic Marko 1

 

Udvisninger FC Porto:

Daymaro Salina 1

Alexis Borges 2

 

Tilskuere i Dragao Caixa 1032